Δημοτικό Σχολείο

Λουτρόπολης Θερμής

Το σχολείο μας!!

Τάξεις


Είσοδος μέλους

 
<<Παίζουμε πολλά παιχνίδια που είναι της ζωής στολίδια>> Ελεύθερος χρόνος και παιχνίδι.
 
  
 
Το παιχνίδι  αποτελεί την πιο δημοφιλή και ενδιαφέρουσα πτυχή του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και αναμφισβήτητα είναι ένα θέμα που γνωρίζουν καλά και τους αρέσει να μοιράζονται με τα υπόλοιπα παιδιά.
Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, χαλαρώνουν, εκφράζονται, αποκτούν εμπειρίες, επικοινωνούν με τους συνομήλικούς τους, διασκεδάζουν. Η εναλλαγή ρόλων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, συμβάλλει στη βελτίωση της αυτοεικόνας και αυτοεκτίμησης. Αναπτύσσεται πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας .Το ίδιο το παιχνίδι γίνεται όχημα για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παρελθόν(παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου), αλλά και με άλλους πολιτισμούς(ευρωπαϊκές χώρες, πατρίδες αλλοδαπών συμμαθητών ) και να καλλιεργήσουν θετική στάση απέναντι στους άλλους λαούς.
Τέλος αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι σαν καταναλωτικό προϊόν αποκτούν γνώσεις για τα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας που πρέπει να πληρεί ένα παιχνίδι, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής χρήση, η διάρκεια, αλλά και η προστασία της  των ίδιων και του περιβάλλοντος.
Σ' ένα περιβάλλον δημιουργικής έκφασης και αλληλοσυνεργασίας τα παιδιά παρουσίασαν, πρότειναν, έπαιξαν, δημιούργησαν παιχνίδια και ένιωσαν τη χαρά της επικοινωνίας και της συνύπαρξης όχι μόνο ως μέλη της τάξης, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας των λαών.
 
 








                 

 

Create  by Panos Kammenos

Copyright © 2014. All Rights Reserved.